Solný peeling a citlivá pleť. Jak to jde dohromady?

Solný peeling a citlivá pleť. Jak to jde dohromady

Poskytujete své pleti péči v podobě peelingu? Že ne? Tak si vysvětlíme, proč byste si měli pořídit scrub a začít pokožku ošetřovat pravidelně. I citlivá pleť vám poděkuje, pakliže začněte a odmění se vám. Zaručujeme, že ta odměna bude stát za to.

Peeling sjednocuje tón pleti a zlepšuje texturu

Peeling je velmi účinná metoda, jak odstranit odumřelé buňky z vnější vrstvy pokožky, což pleť navíc prokrví a rozjasní. Ačkoli se už o jeho účincích na pleť ví, stále bývá opomíjený. Co přesně tedy může pravidelný peeling přinést za benefity a jaký scrub si vybrat, aby vyhovoval i citlivé pleti?

Ať se nám to líbí, nebo ne, peeling je jedním z nejdůležitějších kroků v péči o pleť. Můžete používat drahá séra, hydratační krémy či pleťové oleje s aktivními látkami, ale pakliže nebudete pleť pravidelně čistit, nebudou účinky nic moc. Ztratíte čas, vyhodíte pěníze a vaše pleť stejně nebude vypadat tak, jak byste si představovovali.

Scrub odstraňuje odumřelé buňky

Naše pleť se přirozeně obnovuje. Tento koloběh se neustále opakuje, staré kožné buňky odumírají a nové se tvoří. Ačkoli je tento proces nekonečný, čím jsme starší, tím pomalejší je. Pokud se odumřelé buňky hromadí na povrchu pleti, mohou způsobit, že pleť vypadá matně, suše a bez života. Pravidelný peeling pomáhá tento přirozený proces urychlit tím, že odstraňuje odumřelé buňky a odhaluje mladší a svěžejší vrstvu pleti. Kromě odstranění odumřelých buněk, peeling také stimuluje tvorbu nových buněk. To podporuje regeneraci pleti, což může přispět k tomu, že pleť vypadá zdravěji a mladistvěji.

scrub odstraňuje odumřelé buňky

Sjednocuje tón pleti a zlepšuje texturu

Pakliže budete pravidelně užívat scrub a pleť čistit, jistě si všimnete, že je kůže jemnější. Nahromadění starých kožních buněk totiž způsobuje, že je pleť drsnější a nerovnoměrná, zvlášť patrné je to u pleti, která trpí na akné.

A u akné ještě zůstaneme. Pravidelným peelingem totiž může akné ustoupit. Proč a jak? Na to je jednoduchá odpověď. Jedním z hlavním důvodů, proč akné vzniká je ucpávání pórů. Ty se nejčastěji ucpávají směsí odumřelých buněk, mazu a nečistot, které se na pleti usazují.  To je patrné zvláště u pokožky, která produkuje více mazu, a právě ta také ze všeho nejvíc pravidelné používání scrubu potřebuje.

A to nejdůležitější na konec. Peeling zvyšuje účinnost kosmetických produktů. Správně vybraný scrub a pravidelný peeling zajistí, aby séra, krémy a oleje mohly proniknout do hlubších vrstev pleti, kde mohou lépe působit.

Jak často scrub používat?

Scruby byste měli vybírat s ohledem na typ vaší pleti, od kterého se také odvíjí frekvence čištění. Citlivou pleť čistěte jen jednou týdně, a na mastnou si posviťte častěji. Ale pozor, velmi také záleží na tom, jaký srub si vyberete. Intervaly se mohou lišit.

Solný peeling a citlivá pleť. Jak to jde dohromady?

Jak vybrat vhodný scrub?

Existuje mnoho druhů scrubů, mezi ty nejznámější patří solný, cukrový, kávový, nebo jílový. Pravděpodobně nejdřív budete muset vyzkoušet, který vaší pleti vyhovuje nejvíc.

Mořská sůl je přírodní exfoliační prostředek. Její drsná textura snadno odlupuje odumřelé kožní buňky. Citlivá plět ho proto snese jen jednou za čas. Doporučuje se dodržovat interval jednou za tři týdny. Přípravky s himalájskou solí podporují detoxikaci pokožky. Sůl navíc vyčistí a stáhne póry a zbaví pleť odumřelých buněk. Výbírejte ale takový, který má přírodní složení.

Solný peeling, kávový nebo jílový?

Peeling na obličej a tělo (Face & body scrub) od značky Cannor obsahuje kromě himalájské soli také například kokosový olej, který pokožku hydratuje, vyživuje a zvláčňuje a dokáže bojovat proti škodlivým mikroorganismům a , čímž udržuje kožní mikrobiom v rovnováze.

Kokos a konopí, dvě hlavní suroviny, které pokožku těla i obličeje ošetří, zatímco himalájská sůl vyčistí a stáhne póry a zbaví pokožku odumřelých buněk.

Jemný peeling, jehož něžné péče se nemusí bát ani pokožka obličeje, sází na himalájskou sůl, která napomáhá detoxikaci pokožky. Kombinace kokosového a konopného oleje pak pleť zvláčňuje, vyživuje a nechává ji dokonale ošetřenou bez sebemenšího narušení kožního filmu. Výsledkem je dokonale čistá, zářivá a sjednocená pokožka.

Solný peeling na obličej a tělo nahradí i lufu a lze ho použít k prokrvující masáži problematických partií těla a celulitidy. (100g)

Cukrový peeling můžete užívat častěji, je celkem oblíbený, ale rozhodně ne tak účinný a příjemný jako ten solný. Cukr zvlhčuje, což znamená, že vtahuje vodu do pokožky, zanechává ji hydratovanou a zároveň ji zbavuje všech suchých a odumřelých buněk.

A co kávový scrub? Káva má mnoho výhod – například přirozené exfoliační a protizánětlivé vlastnosti, které se právě ve scrubu skvěle hodí. Dokáže ale také zlepšit krevní oběh a vyhladit pokožku.

V poslední době se čím dál tím větší oblibě těší jíl. Zvláště ten modrý, který má úžasné schopnosti – dokáže “vychytat” všechny nečistoty, špínu a odumřelé kožní buňky a snadno se jich zbaví, což potvrzují i vědci, kteří se domnívají, že jíl adsorbuje materiály tím, že se “lepí” na jejich molekuly nebo ionty. Takže spolu s odstraněním jílového srcubu, odstraníte i toxiny a nečistoty.

Solný peeling a citlivá pleť. Jak to jde dohromady?

Modrý jíl pleť čistí a detoxikuje – dokáže to především díky tomu, že proniká
hluboko do pórů pokožky – a tak dokáže odstranit velké množství nečistot a bakterií, jak ukazují studie. Umí také bojovat proti mdlé pleti a zároveň předcházet vzniku černých teček, skvrn a ucpaných pórů.

Vyzkoušejte například Lískooříškový peeling Modrý jíl & CBD od značky Cannor, který je bezkonkurenční díky svým absorpčním vlastnostem. Vedle modrého jílu obsahuje drobné perly ricinového oleje, který se hodí pro všechny typy pleti, ale také olej z lískového oříšku. Díky obsahu mastných kyselin a vitaminu E je olej z lískových oříšků účinným hydratačním prostředkem, jak ukazují studie. Hodí se především pro mastnou a smíšenou pleť se sklony k černým tečkám, pleť náchylnou k ucpávání pórů.

Vyniká svými absorpčními vlastnostmi a je tak jemný a krémový, že pleť dokonale zvláční a zanechá ji svěží na pohled i dotek. Drobné perly z ricinového oleje jsou velice jemnou abrazivní a zcela přírodní látkou, která je laskavá jak k pokožce, tak k životnímu prostředí. Lískooříškový peeling obsahuje vzácný modrý jíl, který čistí pleť do hloubky a zmírňuje akné. (50ml)