Je kolagen v těhotenství bezpečný? Tady jsou důvody, proč se nebát ho užívat!

Kolagen v těhotenství

Každá žena během těhotenství pečlivě zvažuje, co je pro ni a její nenarozené dítě prospěšné a co by mohla vynechat. Tuto opatrnost projevuje nejen v běžných návycích, ale i ve stravování a výběru doplňků stravy. Vždy platí, že je lepší se poradit s lékařem. Nicméně studie prokazují, že kolagenové doplňky jsou obecně považovány za bezpečné a přinášejí mnoho benefitů jak pro matku, tak pro vyvíjející se dítě.

Kolagen v těhotenství

Kolagen tvoří hlavní část bílkovin v lidském těle a slouží jako stavební kámen našich kostí, chrupavek, svalů, zubů, šlach a vazů. Zlepšuje stav naší pokožky a udržuje ji pružnou, což je obzvláště důležité během těhotenství. Pozitivně ovlivňuje také zdraví a pevnost vlasů a nehtů. Bez kolagenu, kterému se přezdívá “tělní lepidlo”, by náš organismus nemohl správně fungovat.

I když je kolagen pro tělo nepostradatelný a tvoří jeho velkou část, od 25. roku života ho tělo produkuje výrazně méně. S přibývajícím věkem tělo postupně ztrácí schopnost vytvářet dostatečné množství kolagenu. Po čtyřicátém roce věku tato schopnost téměř úplně vymizí.

Každá žena prožívá těhotenství individuálně, má jiné nevolnosti, jiné chutě a jiné potřeby. Aby se miminko správně vyvíjelo, potřebuje každá těhotná žena zvýšit příjem bílkovin. Bílkoviny, včetně kolagen, jsou nezbytné pro stavbu a obnovu všech tkání v našem těle.

Zachovává pružnost pokožky

Červené, fialové nebo stříbrné strie se často objeví mezi 13. a 21. týdnem těhotenství. Jsou to malé trhlinky v hlubších vrstvách kůže. Ačkoli se striím v těhotenství často nevyhneme, můžeme jejich vznik omezit tím, že budeme udržovat pokožku na břiše a okolí jemnou a pružnou.

Pravidelné mazání kůže olejem, například masážním nebo arganovým olejem, je velmi prospěšné. Kromě vnější péče můžeme kůži vyživovat i zevnitř pomocí kolagenu. Čím pružnější je pokožka, tím lépe zvládne rychlý růst bříška během těhotenství.

Posiluje klouby a vazy

Kolagen zpevňuje také klouby a vazy. Během těhotenství žena vyživuje nejen sebe, ale i miminko, což často vede k rychlejšímu přibývání na váze. Tato zvýšená zátěž na klouby, kosti a vazy může způsobit záněty nebo předčasné opotřebení chrupavek. Proto je vhodné doplnit tělu kolagen, který pomáhá lépe zvládat změny spojené s těhotenstvím a přibýváním na váze.

Kolagen jako doplněk stravy

Určitě ale nezapomínejte, že každá žena je jiná a má jiné potřeby a problémy. Vždy platí, že by se ženy měly radit se svým gynekologem, o tom, co je dobré nejen pro ně, ale i pro jejich miminko.

Inovovaný kolagen! Kolagen drink s kyselinou hyaluronovou = pevná pokožka, která neochabuje. Od 25. roku života tvorba kolagenu a kyseliny hyaluronové, dvou pilířů pevné a hydratované pokožky, v našem těle každoročně klesá. A s nimi i rysy naší tváře.Nový inovovaný kolagen je ještě o něco účinnější. Na jeho chuti ani ceně se nic nemění, vaše pleť ale rozdíl jistě zaznamená. Stávající složení jsme inovovali a obohatili o nízkomolekulární kolagen, který je lépe vstřebatelný než běžné kolagenní peptidy a snáze se tak dostane do pokožky. Stejný efekt udělá už 1/4 původní doporučené denní dávky.