Jak správně pečovat o citlivou pleť

jak pečovat o citlivou pleť

Máte pocit, že vaše pleť reaguje podrážděně na každý nový produkt? Je červená, svědivá a napnutá? Pak pravděpodobně bojujete s citlivou pletí. Nezoufejte, s náležitou péčí můžete citlivá pleť být opět krásná a zdravá.

Citlivá pleť

Citlivá pleť je náchylnější k podráždění, zarudnutí a suchu. Reaguje na vnější i vnitřní podněty, jako je změna počasí, stres, nevhodná kosmetika nebo dokonce potraviny. Potřebuje jemnou a šetrnou péči, která ji zklidní a ochrání.

Dozvíte se:

  • Jaké má citlivá pleť specifické potřeby.
  • Jaké produkty jsou pro citlivou pleť nejvhodnější.
  • Jakou péči věnovat pleti ráno a večer.

Co je problematická pleť a jaké má specifické potřeby?

Citlivá pleť snadno reaguje na různé vnější i vnitřní podněty. Počasí, stres, nevhodné kosmetické přípravky nebo dokonce některé potraviny ji mohou značně podráždit. Pleť reaguje zarudnutím, podrážděním, pocity napětí nebo svěděním.

  • Jemné čištění: Vyžaduje jemné čisticí prostředky bez mýdla a parabenů, které ji nebudou vysušovat a dráždit.
  • Hydratace: Citlivá pleť často trpí suchostí, proto je důležitá pravidelná hydratace.
  • Zklidnění: Produkty by měly mít zklidňující účinky a obsahovat látky jako aloe vera, heřmánek nebo niacinamid.
  • Minimální množství složek: Čím méně složek kosmetický produkt obsahuje, tím menší je riziko alergické reakce.
  • Ochrana: Je potřeba chránit ji před vnějšími vlivy pomocí produktů s vysokým SPF.
Péče o problematickou pleť s Cannor.cz

Ranní rutina v péči o citlivou pleť

  1. Jemné čištění: Ráno je důležité zbavit pokožku veškerých nečistot, které se na ní za noc nahromadily – kožního mazu, potu, prachu a případných zbytků nočního krému. Zklidňující čisticí gel je ideální volbou. Naneste malé množství do dlaní, napěňte vodou a jemně vmasírujte do vlhké pokožky. Důkladně opláchněte vlažnou vodou a osušte ručníkem. Gel jemně odstraní všechny nečistoty, aniž by pleť vysušil.
  2. Tonizace: Po očištění použijte tonikum bez alkoholu, které obnoví přirozené pH pleti.
  3. Sérum: Po očištění a tonizaci přichází ideální čas pro aplikaci séra. To je vhodné nanášet pravidelně 2x denně na očištěnou pleť před aplikací krému. Ideální množství je 3 až 5 kapek pro oblast tváře, krku a dekoltu. Volte pleťová séra s kyselinou hyaluronovou, niacinamidem nebo vitaminem C.
  4. Hydratace: Naneste lehký krém nebo olej, který vaši pleť hydratuje a současně Naneste tenkou vrstvu Zázračného regeneračního elixíru. Tento lehký olej s obsahem arganového oleje pleť hydratuje a vyživuje. Použít můžete i samotný arganový olej. Pomocí kapátka naneste 3-5 kapek do dlaní a aplikujte na navlhčený obličej, 
  5. Ochrana: Nezapomeňte na ochranný faktor! SPF chrání pleť před UV zářením a předčasným stárnutím. Zvolte lehký krém s širokospektrálním spektrem ochrany.
5x

59 1 209 

0x

299 499 

Večerní rutina v péči o citlivou pleť

  1. Odličování: Večer je nezbytné důkladně odstranit veškerý make-up, nečistoty a zbytky produktů, které se během dne na pleti nahromadily. Použijte opět Zklidňující čisticí gel.
  2. Čištění: Dočistěte pleť pomocí Čisticího balzámu s CBD. Jemně rozpustí zbytky make-up a další nečistoty, aniž by pleť vysušoval. Zahřejte malé množství balzámu mezi prsty a vmasírovávejte do pokožky obličeje. 
  3. Exfoliace: Jednou týdně zařaďte do svého večerního rituálu peeling, který vaši pleť dokonale vyčistí a zjemní. Použijte Lískooříškový peeling Modrý jíl & CBD, který jemně odstraní odumřelé buňky, vyčistí pleť do hloubky a zúží póry.
  4. Sérum: Opakujte aplikaci vybraného pleťového séra. V noci má pleť více času na regeneraci, a proto se účinky séra ještě více znásobí.
  5. Hloubková hydratace: Po důkladném očištění je čas na hloubkovou hydrataci. Tato fáze je klíčová pro udržení zdravé a zářivé pleti. Použijte náš Zázračný regenerační elixír – pleťový olej. Elixír zanechá pleť krásně heboučkou, hydratovanou, a rozjasněnou. Dá se použít i pro péči o tu nejcitlivější pokožku a na ošetření očního okolí. Použít můžete i Vysoce regenerační mast. Tato bohatá mast s bambuckým máslem vyživí a zregeneruje pokožku během spánku.
  6. Masky: 1 týdně dopřejte své pleti péči navíc. Ochranná maska Jahoda & Švestka pomůže pleť zklidnit a zároveň ji hluboce vyživí. Nanášejte na čistou pleť, lehce vmasírujte a nechte zhruba 20 minut působit.
1x

595 

4x

695 1 095 

10x

665 

Vhodné produkty pro citlivou pleť

Při výběru kosmetiky pro citlivou pleť je důležité zaměřit se na složení, které bude pleť zklidňovat, hydratovat a zároveň bojovat proti nedokonalostem. Na jaké složky se zaměřit?

Kyselina hyaluronová: Vazuje velké množství vody a hydratuje pleť do hloubky.

Glycerin: Působí jako magnet na vodu. Díky tomu je pleť hloubkově hydratovaná. Vytváří na povrchu kůže tenký ochranný film a zjemňuje a vyhlazuje drsnou a šupinatou pokožku.

Ceramidy: Jedná se o lipidy (tuky), které se přirozeně vyskytují v naší pokožce a tvoří důležitou součást kožní bariéry. Ceramidy vážou vodu v pokožce, vytvářejí na pokožce ochranný film a mají zklidňující účinky. 

Niacinamid (vitamín B3): Zmírňuje záněty, vyrovnává tón pleti a reguluje tvorbu sebu.

Bambucké máslo: Vytváří na pokožce ochranný film, který zabraňuje ztrátě vlhkosti. Je bohaté na vitamíny (A, E, F), minerály a nenasycené mastné kyseliny, které vyživují pokožku.

Aloe vera: Aloe vera má vynikající hydratační schopnosti. Proniká hluboko do pokožky a váže v ní vodu, čímž ji zvlhčuje a zjemňuje. Podporuje přirozenou regeneraci pokožky.

Heřmánek: Heřmánek obsahuje látku zvanou bisabolol, která má silné protizánětlivé účinky. Pomáhá zmírnit zarudnutí, svědění a podráždění.

Antioxidanty (např. vitamín E): Vytvářejí na pokožce ochranný štít, podporují přirozenou regeneraci pokožky a mají také hydratační účinky.

Niacinamid: Zlepšuje texturu pleti a vyrovnává tón pleti.

Ochranná maska Jahoda & Švestka (1)

Jak vybrat správný produkt pro konkrétní problém

  • Zarudnutí: Vhodnou volbou jsou produkty se zklidňujícími složkami, jako je aloe vera, heřmánek nebo niacinamid.
  • Suchost: Vyberte si hydratační produkty s obsahem kyseliny hyaluronové, ceramidů nebo bambuckého másla. Vyhněte se produktům s obsahem alkoholu.
  • Podráždění: Hledejte jemné čisticí prostředky bez mýdla. Vhodné jsou čisticí gely nebo balzámy… Vyhněte se agresivním peelingům a scrubům.
  • Akné: Volte lehké pleťové krémy, séra nebo oleje, které nebudou zanášet pleť a ucpávat póry. Zkuste najít produkty s kyselinou salicylovou.

Péče o citlivou pleť nemusí být složitá. Stačí vybrat správné produkty a dodržovat jednoduchou rutinu.

Chcete se dozvědět více o konkrétních produktech nebo máte další otázky? Neváhejte nás kontaktovat. Rádi vám poradíme, jak dosáhnout zdravější a zářivější pleti.

Objevte produkty pro citlivou pleť